Capac stoma

Convatec
Capacul stomic este un dispozitiv stomic destinat purtarii pentru perioade scurte de timp. Este usor de utilizat in scopul de a proteja orificiul stomei.
Acesta poate fi purtat in timpul non-excretor. Poate fi utilizat doar in cazul colostomelor si al ileostomelor.
Utilizare
Adulti
Tip sistem
Fara evacuare
Interventie chirurgicala
Colostomie
Ileostomie
Solutia excelenta pentru activitati sportive, sauna, piscina, pe termen scurt.
Capacul stomic este discret, fiind prevazut cu un spatiu de colectare mic.
Orificiu decupabil la 25-50 mm
Capacul de stoma se aplica exact ca o punga stomica, deci nu necesita o instruire speciala. Goliti continutul sacului stomic; Dezlipiti sacul vechi de pe piele, cu atentie, incepand cu partea de sus a acestuia. Puteti folosi servetelele de dezlipit sau o picatura de ulei, pentru a usura procesul de dezlipire; Folosind miscari blande, spalati stoma si pielea din jurul stomei cu apa calda si sapun cu PH neutru sau sapun pentru copii, ori cu ceai de musetel, ajutandu-va de compresele de tifon; Uscati apoi toata zona cu comprese uscate sau servetele de hartie; NU FOLOSITI VATA, aceasta lasa scame care pot diminua aderenta protectorului cutanat; Materialele folosite la toaleta nu trebuie sa fie sterile, ci doar foarte curate; Verificati cu ajutorul sablonului (stomametrului) daca stoma s-a modificat ca forma sau marime. in cazul unei forme neregulate, folositi un sablon personalizat; Fara a indeparta folia protectoare de pe adezivul capacului de stoma, decupati cu foarfeca partea adeziva a capacului, dupa forma masurata a stomei. incercati sa decupati cat mai aproape de forma stomei, maxim 3mm mai larg decat forma acesteia; indepartati folia protectoare de pe suprafata adeziva si apoi aplicati dispozitivul pe piele, incepand de jos in sus. La aplicarea capacului stomic, pielea trebuie sa fie cat mai bine intinsa. in cazul in care exista pliuri ale pielii, folositi pasta de lipit pentru a crea o suprafata neteda, apoi lipiti sacul stomic.
Contactati specialistii Rombiomedica in domeniul Protezarea stomelor la 0746 284 270 (Zona de Nord a tarii) /  0722 654 864 (Zona de Sud a tarii) pentru mai multe informatii despre produs.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vǎ exprimați acordul în privința utilizării cookies.