Rombiomedica a demarat in luna iulie seria de workshop-uri din cadrul proiectului european “Imbunatatirea nivelului competentelor PROfesionistilor din sistemul medical in domeniul chirurgiei ONCOlogice minim invazive abdominale – PRONCO”.

Pe 6 iulie, 25 medici chirurgi si asistenti medicali de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timisoara au avut oportunitatea sa aprofundeze tehnologiile moderne pentru chirurgie.

Un alt workshop sustinut de echipa Rombiomedica, alaturi de profesionisti din chirurgie, a avut loc pe 20 iulie la Iasi, in cadrul Institutului Regional de Oncologie.

Pe durata intregului proiect, 1000 de profesionisti din domeniul medical - medici chirurgi și asistenti medicali din toata tara - urmeaza sa participe la workshop-uri de perfectionare profesionala, in cadrul carora vor avea ocazia sa utilizeze tehnologii moderne pentru chirurgie: instrumente pentru taiere, prindere, disectie si sigilare vasculara pentru chirurgia laparoscopica, instrumente de sutura mecanica, trocare, sutura chirurgicala si dispozitive pentru protezarea stomelor.